Merle Mudde Multi-Passionate ondernemer

#BUSINESSTALK: Online Jungle in gesprek met “multi-passionate” ondernemer Merle Mudde

Merle Mudde is eigenaresse van máár liefst drie bedrijven en noemt zichzelf daarom vol trots een multi-passionate ondernemer. Ze is genomineerd voor zakenwonder door Viva400 én de startup up award van TedX. Zes jaar geleden richtte Merle haar eerste bedrijf op, genaamd Holland Homestay. Sinds anderhalf jaar is ze businesscoach, waarin ze naar eigen zeggen “ingerold is”. Daarnaast heeft ze nog een bedrijf, Merle Mudde Interiors (interieur styling voor exclusieve jachten en boten), geeft ze Trello trainingen, is spreker én moeder van Floris-Julius.

Nog nooit van Trello gehoord? Heb je meer dan één passie? Zit je vol met bruisende ideeën? Lees dan snel Merle‘s goudentips voor MULTI-focus en het waarmaken van jouw dromen!

Mijn vader was ondernemer met een eigen reclamebureau. Zijn bedrijf ging tot twee keer toe failliet. We verhuisden van een villa naar een rijtjeshuis en al onze spullen werden verkocht in een open huis dag. Toen ik ging studeren zei ik altijd; ik word geen ondernemer, want dan ben je afhankelijk van je ideeën. Ik studeerde vastgoed makelaardij en ben afgestudeerd in de richting visie concept ontwikkeling. Bij de minor ondernemerschap begon m’n liefde voor het ondernemen langzaam te ontstaan.”

Ondanks dat Merle op dit moment drie bedrijven heeft, is zij in loondienst begonnen!

“Ik ben voor een bedrijf gaan werken als new business developer. Daar doe je alles wat je als ondernemer ook doet, maar dan in loondienst. Daar heb ik een vastgoedconcept opgezet. Als meid van 25 had Ik had zoiets van: oké, ik ga wel in loondienst maar wil daarnaast wel aandelen. Voor één van die concepten had ik een afspraak met Yvonne Swaans, vastgoedvrouw van het jaar 2015 (oprichtster Kamernet en Direct Wonen). Zei vroeg mij: “hoe zijn jouw aandelen geregeld?” Yvonne werd in dat gesprek mijn coach. Een tijdje later is Holland Homestay geboren. Zoals de naam al zegt, richt dit bedrijf zich op het huisvesten van internationale studenten bij mensen thuis. Internationale studenten hebben steeds vaker behoefte om meer contact te hebben met de Nederlandse cultuur. En hoe kan dit nu beter dan bij een gezin thuis een kamer te huren. Dankzij dit succes ben ik genomineerd voor het zakenwonder, waarna ik steeds vaker gevraagd werd als businesscoach.”

Door haar groeiende enthousiasme voor multi-passionate ondernemen, groeiden ook de vervelende reacties.

Ik kreeg van verschillende mensen reacties als: “dat kan helemaal niet wat je wilt”. “Je wilt te veel”. “Pas maar op voor een burn-out!”. Het grappige was juist, dat ik er superveel energie van kreeg! Toen pas kwam ik achter de term multi-passionate! Dankzij Google ontdekte ik een wereld vol multi-passionate ondernemers, maar in Nederland kon ik hen nog niet ontdekken. Daarom heb ik het initiatief genomen. Het gaf mij zo’n vrijheid om erover te lezen en vervolgens te beseffen dat ik niet de enige ben. Het voelt daarom als m’n missie om multi-passionate ondernemers naar the next level te tillen en te verbinden in m‘n Tribe of multi-passionates op Instagram.

Merle Mudde Multi-passionate ondernemer

Hoe bewaar jij de rust in jouw mult-passionate leven met 3 bedrijven.

“In één woord: TRELLO. Trello is dé tool om overzicht te bewaren door middel van verschillende borden, voor jezelf maar ook voor je team. Daarnaast stel ik mezelf elke week de vraag: hoe ziet m’n ideale week eruit? Ik ga dan voor mezelf na hoe ik m‘n week wil indelen. Door elke keer te checken of mijn week nog in balans is met de doelen die ik heb gesteld, bewaar ik de rust. En bij een gevalletje ‘overvol hoofd’, leeg ik die in Trello.”

De goudentip voor de multi-passionates onder ons?

“Hou je niet vast aan het feit dat dingen gelijk perfect moeten. Probeer dingen uit. Het leven is één grote leerschool. Stel je voor; je wilt een blog beginnen, start hier gewoon mee! Ga niet proberen om gelijk het grote masterplan in je hoofd te kraken. Dat komt later wel. Het hoeft allemaal niet zo serieus. Je kan ook dingen opzetten zonder het gelijk aan de grote klok te hangen. Op die manier kan je kijken of het loopt en of je het überhaupt leuk vindt, zonder de hete adem van anderen in je nek. Ik zeg win-win.”

Dé favo instagrammers van multi-passionate Merle!

“De Instagrammer die mij het méést inspireert is: Lady (Michelle) Mone, zij is m’n allereerste multi-passionate voorbeeld uit de UK”

Merle’s missie om multi-passionate ondernemers naar the next level te tillen en te verbinden in haar Tribe of multi-passionates op Instagram. Ben jij benieuwd hoe jij jouw Instagramkanaal naar the next level kunt tillen? Download dan nu ons gratis e-book ‘Insta on point’.