Online Jungle Rhaida Grafisch Ontwerp Businesstalk

Online Jungle in gesprek met grafisch ontwerper Rhaida!

Jouw website en social mediakanalen zijn pas écht compleet wanneer de vormgeving ervan on point isEen gepersonaliseerde vormgeving zorgt namelijk voor een professionele uitstraling van jouw bedrijf. Hier weet grafisch ontwerper Rhaida, eigenaresse van Diddyeltouny, alles vanaf. Ze maakt de mooiste ontwerpen op maat voor jouw bedrijf. Wij hebben Rhaida daarom het hemd van het lijf gevraagd over grafisch ontwerp, social media, GIFjes én haar eigen ontwikkelde Instagram filter. 

Als enthousiaste creatieveling die van vele markten thuis is, is het lastig te omschrijven wat Rhaida nu précies doet. Daarom vroegen wij haar naar haar core business. 

Als ik mijn werk in één woord moet omschrijven is het design. Over de jaren heen heb ik mij in verschillende vakken binnen design ontwikkeld zoals grafisch ontwerp, illustratie en social media content. Bedrijven kunnen mij dus inhuren voor alles wat met design te maken heeft. Denk aan illustraties, logo’s, huisstijlen, kaarten, GIFjes en templates.” 

Nu zul je verwachten dat zij een grafische opleiding gevolgd heeft, maar niets blijkt minder waar! Tijdens haar studie Small Business & Retail Management aan de Haagse Hogeschool spendeerde Rhaida namelijk ieder vrije uurtje achter haar laptop. Niet om het laatste modenieuws door te nemen (okey, misschien dat ook; Rhaida ziet er namelijk altijd fashionable uit), maar om alle mogelijke YouTube tutorials over grafisch ontwerp te bekijken. Uh hallo, hoe bedoel je creatief én leergierig! Haar ondernemershart begon pas echt te kloppen tijdens haar stage bij Hashtag Workmode 

Hier heb ik veel over social mediadesign geleerd en vond het na drie maanden tijd om voor mezelf te beginnen. Dit is nu een jaar geleden en inmiddels ben ik veel opdrachten verder en heb ik een goede klantenkring opgebouwd.  

Wat is jouw Unique Selling Proposition? 

“Mijn manier van design zie ik nergens anders terug, dus mijn werk alleen al is uniek. Verder heb ik dankzij mijn studie veel kennis opgedaan over ondernemen en marketing wat ik ook weer meeneem in mijn designs. Ook kan ik een klant adviseren als ze marketinggericht design in willen zetten.” 

Mijn zelfgemaakte Instagramfilter heet ‘Rainbow stars’ en is te vinden op mijn Instagrampagina @diddyeltouny.

Hoe zorg jij ervoor dat er een sterkte visuele identiteit gecreëerd wordt voor een bedrijf, zodat zij zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten? 

Illustratie van Diddyeltouny

Ik speel altijd in op de kernwaardes van het bedrijf en hun eventuele huisstijl. Vanuit daar ga ik te werk en verwerk ik de wensen van mijn klant. Verder gebruik ik mijn creativiteit om een zo origineel mogelijk eindresultaat neer te zetten. Ik zorg er altijd voor dat alles bij elkaar past, zodat zij dankzij mijn ontwerpen hun naam beter op de kaart kunnen zetten. Visuele identiteit zorgt ervoor dat mensen jouw bedrijf gaan herkennen aan de hand van logo’s, templates, huisstijl etc. Hierdoor kan er dankzij een originele identiteit en sterke huisstijl voor worden gezorgd dat jouw bedrijf ertussen uitspringt en beter onthouden wordt. Dit draagt eraan bij dat een potentiële klant voor jouw bedrijf kiest en niet voor de concurrent.” 

Online zijn er oneindig veel mogelijkheden om jouw bedrijf op te laten vallen. Een van deze mogelijkheden is het toevoegen van GIFjes. Want ook jij kunt een GIFje laten ontwikkelen, die vervolgens aan Instagram toegevoegd kan worden. En laat de specialiteit van Rhaida nu precies het maken van GIFjes zijn! Daarom vroegen we haar naar dé kracht van een eigen Instagram GIFje 

“Zodra de GIFjes toegevoegd zijn aan Instagram, is het namelijk voor iedere Instagram gebruiker mogelijk om een GIFje toe te voegen aan een story. Hierdoor wordt niet alleen je zichtbaarheid vergroot, maar automatisch ook je naamsbekendheid! Verder is het gebruik van eigen GIF-jes uniek, want er zijn nog niet veel bedrijven die het gebruiken. Zo kun je sneller opvallen tussen jouw concurrenten. De GIF-jes maak ik op maat voor de klant en ik leg ze natuurlijk uit hoe je ze kunt uploaden op Instagram zodat jij én jouw klanten het kunnen gebruiken. 

Dat Rhaida een creatieve duizendpoot is, is inmiddels wel duidelijk, maar dat is nog niet alles! Ook heeft zij haar eigen Instagram filter ontwikkeld en wij willen uiteraard heel graag weten hoe zij dit gedaan heeft! 

“Zelf heb ik geen achtergrond in programmering, maar het leek me leuk om het te proberen. Zodoende heb ik YouTube tutorials gekeken en ben ik aan de slag gegaan met de nodige software. Na veel proberen is het me uiteindelijk gelukt en als kers op de taart werd het filter ook nog eens geaccepteerd door Instagram, waardoor iedereen het filter inmiddels kan gebruiken! Mijn filter heet ‘Rainbow stars’ en is te vinden op mijn Instagrampagina @diddyeltouny. De komende tijd zal ik mezelf meer proberen te ontwikkelen op het gebied van animatie en programmering.” 

Nu vraag je je misschien af: wat is de relatie tussen Diddyeltouny en Online Jungle? Een leuk verhaal, wánt Rhaida heeft de GIFjes, Instagram templates en notitieblokjes van Online Jungle gemaakt! Daar was Online Jungle zodanig tevreden mee dat er regelmatig samengewerkt wordt. 

Foto Rhaida: Emma Peijnenburg